Functional Training

Focus op dagelijkse bewegingen (functional) en fit worden!

Maak een afspraak

Over Functional Training

Bij functional training wordt er niet zoals in de klassieke fitness met krachttoestellen getraind en dit brengt voordelen met zich mee. Hieronder worden de voordelen daarvan samengevat en wordt tegelijk ook het concept van functional training beschreven in enkele punten.

Geen spieren, maar bewegingen trainen

Spieren werken steeds in samenwerking met andere spieren en in meer dan 1 richting. Bij het trainen op fitnesstoestellen wordt hoofdzakelijk maar één richting aangesproken, terwijl we in het dagelijkse leven bijvoorbeeld douchen, huishoudelijke taken doen, … De oefeningen tijdens functional training lesmomenten laten je toe je dagelijkse bewegingen te verbeteren.

Toename van stabiliteit

Bij functional training moet je bij de meeste oefeningen zelf zorgen voor je stabiliteit, terwijl je dat bij een fitnesstoestel niet moet controleren. Dit maakt de oefeningen completer en dus functioneler. Om de stabiliteit aan te spreken maken we onder andere gebruik van BOSU-ballen en fitnessballen, maar ook oefeningen op één been spreken deze stabiliteit aan.

Om elk van jullie goed te kunnen begeleiden EN motiveren hebben we binnen de praktijk een aantal verschillende groepslessen ter beschikking.

FULL BODY TRAINING

Binnen deze training van 1 uur doorloop je verschillende malen een bepaald circuit. Je wordt hierbij uitgedaagd. Je algemene fitheid en conditie krijgen een stevige boost!

FAT BURNING

Een circuittraining waarbij we vooral focussen op conditionele oefeningen.

MAATJE MEER TRAINING

Deze lessen vormen een aanknopingspunt voor mensen waarbij het gewicht moeilijker onder controle te houden is. (BMI > 25)
Ze zijn een eerste aanzet in het fitter worden. Bovendien wordt er nooit een oordeel geveld en worden oefeningen gegeven op eenieder zijn/haar niveau.

PROGRAMMA’S

Naast de groepstrainingen bieden wij ook programma’s aan in groep. Wij bieden onder meer een start-to-run, een rugprogramma en een fitte-mama-programma.

Lessenschema 

overzicht groepstrainingen

Schrijf je via volgende link in voor een van onze groepstrainingen! Je eerste proeftraining is bovendien gratis!

Ze slingeren ons ermee rond de oren. Marathonschema 3 uur, loopschema 15 km,… Jammer genoeg werken deze schema’s niet voor iedereen even goed. En wat als je eens geblesseerd geraakt, je bent ziek of je kan door omstandigheden eens een week niet lopen? En je zou graag ook wel eens een wedstrijd lopen als tussendoel, maar welke afstand en wanneer loop je die dan het best? Allemaal vragen waar een standaard loopschema geen antwoorden op biedt!

Individueel loopschema

Wij stellen een persoonlijk loopschema op maat samen na een eventuele lactaattest (lees hierover meer hieronder), een gesprek waarbij we je trainingsachtergrond en je (tussen)doelen bespreken, je mogelijke trainingsdagen en je persoonlijke voorkeuren.

Daarna heb je de keuze om je schema volledig op jezelf af te werken of je liever opgevolgd wordt.

De coach werkt met een online programma waarbij hij je afgewerkte looptrainingen kan bekijken en evalueren zodat het trainingsschema eventueel bijgewerkt kan worden. Op deze manier train je op basis van je individuele kunnen en word je tijdens je trainingen ook nog eens aangemoedigd.

Wij stellen een 12-weken schema op voor elk soort doelstelling. Dit kan gaan van je eerste 5 km die je wil bereiken tot je 16de marathon waarbij je je tijd toch eens wil aanscherpen. Indien je een schema wilt voor een langere periode kan dit aangevraagd worden.

Lactaattest

Wil je een optimale voorbereiding naar je eerste 10-km-run, je eerste (halve) marathon of naar je zoveelste marathon? Dan is een lactaattest een goede waardemeter om je voorbereiding optimaal af te stemmen. Je komt te weten hoe het gesteld is met jouw conditie en hoe je moet trainen om je prestaties te optimaliseren.

Prijzen loopschema’s:

Individueel 12-wekenschema zonder opvolging € 95

Individueel 12-wekenschema met opvolging en bijsturing € 129

Meer info?

  Heb je een sportief doel voor ogen maar weet je niet goed hoe je het moet bereiken? Of ontbreekt het je aan karakter om het doel te bereiken? Dan is een individuele training iets voor jou!

  Met welke doelen kan je terecht bij een personal trainer?

  • Ik heb regelmatig blessures en wil daar een eind aan maken
  • Ik zou graag een marathon kunnen lopen
  • Ik wil mijn vetpercentage verminderen
  • Ik wil mijn explosiviteit verbeteren
  • Ik wil sportief bezig zijn
  • Ik zou mijn conditie willen aanscherpen
  • Ik wil mij nog verbeteren in mijn sport

  Een functional trainer zal je helpen bij het bereiken van JOUW doel! Je zal een persoonlijk trainingsschema aangeboden krijgen op jouw niveau. Het doel wordt regelmatig geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd.

  Wil je meer informatie?

   Fysieke fitheid
   Beweging


   Jouw doel


   MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


   Naeyaert Yorick

   Na mijn bacheloropleiding L.O. ging ik aan de slag in het onderwijs en kon ik ook bij verschillende sportclubs trainingen geven. Ik werd gepassioneerd door verschillende trainingsvormen en wou mensen met diverse sportieve doelen kunnen verder helpen. Ik volgde een postgraduaat ‘Functional Training’ en ging na mijn stage meteen aan de slag met het geven van groeps- en individuele trainingen.

   Stage’s en werkervaringen:

   • (2013 – heden) Leerkracht lichamelijke opvoeding secundair onderwijs
   • (2014 – 2016) Volleybal trainer
   • (… – heden) Judotrainer
   • (… – heden) Performance trainer bij jeugd van Cercle Brugge
   • (… – heden) Zelfstandig personal trainer met organisatie van bootcamp groepslessen (in bijberoep)

   Diploma’s en bijscholingen:

   • (2013) Bachelor secundair onderwijs lichamelijke opvoeding/wiskunde
   • (2014 – 2015) Postgraduaat Functional Training
   • (2015) Get Together Conference te Gent
   • (2015) Infinity camp te Hasselt
   • (2016) Infinity camp te Hasselt
   • (2018) Maak je eigen marathonschema te Bertem
   • (2018) Lactaattesten, meer dan een beetje bloed tappen te Wilsele
   • (2018) Mobility Trainer te Arnhem
   • (2018) To stretch or not to stretch te Gent
   • (2018) Lactaattesten 2.0 te Antwerpen
   • (2018) From screening to programming te Borsbeek

   Introductieles

   Een introductieles kan steeds gratis worden gevolgd. Wel dient er vooraf een afspraak te worden gemaakt om overboekingen te voorkomen.

   Beurtenkaart

   5 groepslessen voor € 60
   11 groepslessen voor € 110

   Six weeks challenge

   Werk 6 weken stevig door en bouw op naar jouw doel (vooraf individueel bepaald)

   Incl. 1 les personal training per week gedurende 6 weken en 10 groepslessen te verdelen over deze periode voor € 349,00 (incl. BTW)

   Personal Training

   Een les personal training heb je voor € 49 per uur (of € 31 per 30min).

   Andere

   Individuele trajecten en begeleiding op maat kan worden besproken bij onze trainer. Ook samenwerking met andere disciplines (bv. Kinesitherapie, dietiek, ..) is mogelijk.
   Neem gerust contact indien je meer informatie wenst.

   Naeyaert Yorick

   Naeyaert Yorick

   Functional trainer