Hoofdpijn en osteopathie

  • Groepspraktijk Tille
  • 20/03/2018

Zo’n 20% van de Belgen heeft minstens 1 dag per week last van hoofdpijn, en die kan leiden tot nekpijn en tal van gerelateerde klachten. De pijn is soms zo erg, dat ze een negatieve invloed heeft om het dagelijks functioneren. Voorbeelden daarvan zijn vermoeidheid, een lager concentratievermogen of stemmingswisselingen. Herkenbaar?! Niet getreurd. Een osteopaat kan je mogelijks verderhelpen.

Verschillende symptomen kunnen erop wijzen dat je lichaam zich in zo’n stressvolle situatie bevindt. Zo kan je een of meerdere van volgende zaken ervaren:
– Spierspanning in nek- en schouderregio
– Kortademigheid
– Oppervlakkige ademhaling en hyperventilatie
– Benauwd gevoel op de borstkas
– Pijn t.h.v. de kaken door knarsetanden, klemmen, …
– Hoofdpijn
– Krampen in de benen, …

 


Ook bij migraine kan osteopathie helpen!

Soms lukt het niet om jezelf te verlossen van dit stresspatroon. Een osteopaat is opgeleid om op zoek te gaan naar de oorzaak van klachten. Zo kan de oorzaak van nekklachten bijvoorbeeld liggen in een te hoge spanning t.h.v. de wervelkolom, spieren of een slecht werkende spijsvertering.

Op zoek gaan naar verschillende functiestoornissen binnen het lichaam die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de klachten is daarbij cruciaal. Bewegingsbeperkingen van het middenrif (diafragma), organen als maag, darmen en lever kunnen leiden tot een overprikkeling in de nek.
Het feit dat het zenuwstelsel en de doorbloeding een rol speelt bij het ontstaan van migraine, wil niet zeggen dat de oorzaak ook per se in deze structuren ligt.

Mogelijke ’triggers’ kunnen ook aanwezig zijn en ook deze dienen te worden aangepakt. Denk maar aan voedingsmiddelen- en gewoontes, houdingsgebonden spierspanning, ademhaling, … . Hiermee ga je onder begeleiding aan de slag via de adviezen die worden meegegeven.

Binnen een aantal manuele behandelingen worden beweeglijkheid, doorbloeding en bezenuwing zoveel mogelijk geoptimaliseerd. Met als gevolg dat je aanvallen van migraine verminderen.

 

Meer weten? Neem een kijkje op onze pagina over Osteopathie.
Neem gerust contact op of maak een afspraak.

Wenst u een afspraak of meer informatie?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Maak een afspraak Contacteer ons

© 2017 - Groepspraktijk Tille·Privacy·Cookie statement