Yoga

Toegankelijk voor iedereen, met of zonder klachten.

Maak een afspraak

Over yoga

Yoga is een eeuwenoude discipline die alle ingrediënten samenbrengt voor het in stand houden van de fysieke gezondheid en het cultiveren van het bewustzijn. Het beoefenen van yoga kent vele facetten, maar het staat vooral bekend voor zijn fysieke dimensie met yoga-asana’s en ademhalingsoefeningen.

Yoga verbetert het vermogen van het lichaam om gezond te blijven, terwijl het kracht opbouwt en de ademhaling verdiept en zuivert. Wanneer yoga op regelmatige basis wordt beoefend, gaan deze voordelen gepaard met een verhoogde stressbestendigheid en het vermogen om rustige aandacht te richten op de eisen van het dagelijks leven en om toegang te krijgen tot een diepe ontspanning.

In onze praktijk bieden we privé yogalessen aan. Deze sessies zijn bedoeld om je een sterke basis te geven waarop je thuis kan verder bouwen.
De nadruk in deze oefeningen ligt op de ademhaling, die de rode draad doorheen de asana’s (yoga posities) vormt, maar zijn telkens aangepast aan je eigen specifieke behoeften en interesses.

Hatha Flow yoga is een yogavorm die focust op yoga-asana’s en op ademhalingstechnieken. Samen vergroten deze technieken de kracht en de algemene gezondheid, bovendien verlichten ze stress en brengen ze een verhoogd bewustzijn teweeg.

De yogalessen zijn enkel op afspraak.
Stuur een e-mail naar marinacosgrove@groepspraktijktille.be om een afspraak te maken.

Cosgrove Marina

Yoga was al altijd mijn eerste liefde. Het leerde me mijn eerste stappen zetten in de wereld van de ademhaling als techniek voor meditatie en mindfulness. In 2017 rondde ik mijn yogaopleiding af en begon kort daarna les te geven aan groepen en individuen. Dankzij mijn wetenschappelijke achtergrond ben ik in staat om de oefeningen aan te passen aan de noden van de deelnemers.

Mijn favoriete aspect van yoga is de manier waarop het, aan de hand van asana’s (yoga posities) en ademhalingsoefeningen, toegang geeft tot het enorme potentieel binnenin onszelf. Door de focus te leggen op onze ademhaling en bewegingen, zijn we in staat de manier waarop we in deze wereld staan te transformeren. Hierdoor worden we gezonder én gelukkiger. Wat een plezier!

Diploma’s en bijscholingen:

  • (2017) Opleiding van 200 uur (RYS 200) gecertificeerd yoga-instructeur –Internationale yogaschool Yogalife (Gent)
  • (2011) Master in de Psychologie – School voor Professionele Psychologie van Chicago
    (The Chicago School of Professional Psychology – Chicago, IL USA)
  • (1992) Bachelor in de Menselijke Anatomie en Fysiologie– Nationale Universiteit voor Gezondheidswetenschappen
    (National University of Health Sciences– Lombard, IL USA)
  • (1986) Bachelor in de Biochemie – Universiteit van Noord-Illinois (Northern Illinois University– DeKalb, IL USA)

Een les duurt 60 minuten. Na afloop ontvang je een kopie van de asana’s die we samen in de les gedaan hebben. Door de bijgeleverde instructies kan je de les thuis zelf herhalen.

De yogasessies kunnen per les of per lessenreeks van drie (aan een voordeliger tarief) geboekt worden.

Alle nodige materiaal om te yogales te kunnen volgen is beschikbaar in de praktijk, maar neem gerust je eigen yogamateriaal mee als je hier de voorkeur aan geeft.

Draag comfortabele kledij waarin je vrij kunt ademen en bewegen.

Cosgrove Marina

Yogadocent