Yoga

Toegankelijk voor iedereen, met of zonder klachten.

Maak een afspraak

Over yoga

Yoga is een eeuwenoude discipline die alle ingrediënten samenbrengt voor het in stand houden van de fysieke gezondheid en het cultiveren van het bewustzijn. Het beoefenen van yoga kent vele facetten, maar het staat vooral bekend voor zijn fysieke dimensie met yoga-asana’s en ademhalingsoefeningen.

Yoga verbetert het vermogen van het lichaam om gezond te blijven, terwijl het kracht opbouwt en de ademhaling verdiept en zuivert. Wanneer yoga op regelmatige basis wordt beoefend, gaan deze voordelen gepaard met een verhoogde stressbestendigheid en het vermogen om rustige aandacht te richten op de eisen van het dagelijks leven en om toegang te krijgen tot een diepe ontspanning.

Het yoga-aanbod van onze groepspraktijk biedt een verscheidenheid aan yogaprogramma’s, aangepast aan de behoeften van een breed scala aan yoga-aspiranten, van Hathayoga tot Ontspanningsyoga en Stoelyoga.

Hatha Flow yoga is een yogavorm die focust op yoga-asana’s en op ademhalingstechnieken. Samen vergroten deze technieken de kracht en de algemene gezondheid, bovendien verlichten ze stress en brengen ze een verhoogd bewustzijn teweeg . Deze les is gepland op woensdagavonden van 19u25 tot 20u40.

Ademhaling, Meditatie en Yin yoga is een combinatieles waarin we ons verdiepen in verschillende ademhalingsoefeningen, meditatie technieken en yin yoga asanas. Deze les begint aansluitend op de Hatha yoga om 20u45 en eindigt om 21u30.

Kijk voor eventuele wijzigingen en tarieven op de pagina “Praktisch”.

Cosgrove Marina

In 1992 ben ik in België komen wonen en sindsdien verdeel ik mijn tijd over het opvoeden van mijn twee zonen, Nederlands leren en het uitbouwen van een carrière als technisch vertaler. Maar de rode draad doorheen al deze verhalen was altijd mijn liefde voor yoga. Ik beoefen yoga nu al zo’n twintig jaar.

Het aspect van yoga waar ik het meest van hou is de manier waarop het, via de fysieke discipline van asana’s en ademhalingsoefeningen, toegang geeft tot het immens potentieel binnen in onszelf. Yoga is in staat om de manier waarop we in deze wereld staan te transformeren, waardoor we gezonder en gelukkiger worden. Wat een plezier!

Diploma’s en bijscholingen:

  • (2017) Opleiding van 200 uur (RYS 200) gecertificeerd yoga-instructeur –Internationale yogaschool Yogalife (Gent)
  • (2011) Master in de Psychologie – School voor Professionele Psychologie van Chicago
    (The Chicago School of Professional Psychology – Chicago, IL USA)
  • (1992) Bachelor in de Menselijke Anatomie en Fysiologie– Nationale Universiteit voor Gezondheidswetenschappen
    (National University of Health Sciences– Lombard, IL USA)
  • (1986) Bachelor in de Biochemie – Universiteit van Noord-Illinois (Northern Illinois University– DeKalb, IL USA)

Tarieven (voorjaar 2020) – Hatha Flow yoga

(elke woensdagavond tussen 19u25 en 20u40)

Introductieles  (eenmalig) GRATIS
Semesterkaart Voorjaar 2020* € 132,- (12 lessen aan € 11,-/les)
(1e les 08/01/2019)
Losse les € 14,-
Private les (1 à 3 personen) € 45,-/uur

* Instappen is mogelijk op gelijk welk moment tijdens het semester. De totale prijs wordt dan aangepast op basis van €11,-/les voor de resterende lessen.
De lessen van het voorjaar 2020 gaan door op volgende data: 8, 15, 22, 29 januari / 5, 12, 19 februari / 4, 11, 18, 25 maart / 1 april

* Oude 10-beurtenkaarten zijn nog geldig tot het einde van 2019.


Tarieven (voorjaar 2020) – Ademhaling, meditatie en Yin yoga

(elke woensdagavond tussen 20u45 en 21u30)

Introductieles  (eenmalig) GRATIS
Semesterkaart Voorjaar 2020* € 108,- (12 lessen aan € 9,-/les)
(1e les 08/01/2020)
Losse les € 12,-
Private les (1 à 3 personen) € 45,-/uur

* Instappen is mogelijk op gelijk welk moment tijdens het semester. De totale prijs wordt dan aangepast op basis van €9,-/les voor de resterende lessen.
De lessen van het voorjaar 2020 gaan door op volgende data: 8, 15, 22, 29 januari / 5, 12, 19 februari / 4, 11, 18, 25 maart / 1 april

* Oude 10-beurtenkaarten zijn nog geldig tot het einde van 2019.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en lessen kunnen worden betaald cash of via overschrijving.
Er zijn ook verschillende cadeaubonnen te verkrijgen. Cadeaubonnen moeten worden geactiveerd binnen 4 maanden na aankoop en blijven dan voor 4 maanden geldig (vakantieperiodes niet meegerekend)

** Individuele trajecten en begeleiding op maat kunnen besproken worden.

Speciale formule

Volg Hatha Flow EN Pranayama, Meditatie en Yin voor € 290 voor 18 lessen. Dan krijg je een nog voller, holistischer en meer gevarieerd programma.

Neem gerust contact op indien je meer informatie wenst.


Praktisch

Als je 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent, is dat ruim voldoende!

Voor de Pranayama lessen is een dik dekentje meebrengen een must. Alle andere yogamaterialen (inclusief matjes) zijn aanwezig in de praktijk. Maar als je wil, mag je natuurlijk altijd een dekentje of je eigen matje meebrengen.

Draag makkelijk zittende kledij waarin je vrij kunt bewegen. Sportschoenen zijn niet nodig. Yoga beoefen je best op blote voeten.

Cosgrove Marina

Yogadocent

© 2017 - Groepspraktijk Tille·Privacy·Cookie statement