Kinesitherapie

Evaluatie, genezing en revalidatie (heropvoeden) van de klachten en bewegingspatronen waarbij de individuele persoon in zijn totaliteit bekeken wordt

Maak een afspraak

Over deze therapie

Binnen de kinesitherapie wordt getracht om een evaluatie te maken van uw problematiek aan de hand van een grondige bevraging en uitgebreid onderzoek van uw klachten. Hierbij wordt de probleemstelling bekeken in zijn geheel en gesitueerd binnen de leefwereld van de patiënt.

Kinesitherapie omvat verschillende behandeltechnieken zoals actieve oefentherapie ter bevordering van spierkracht en -controle, pijndempende technieken en mobilisaties van bewegingsbeperkingen. De focus ligt hier niet enkel op uw symptomen. Er wordt ook gekeken naar de eventuele mechanische oorzaken of onderliggende onderhoudende factoren die een negatieve impact kunnen hebben op uw klachten. Dit is vooral een belangrijk gegeven binnen de (sport) revalidatie en preventie.

Binnen ons team hebben wij de gewoonte om op regelmatige basis te overleggen om kennis en ervaringen, al dan niet opgedaan tijdens bijscholingen, te delen. Patiënten worden bij voorkeur door één therapeut opgevolgd, dit is echter afhankelijk van de praktische haalbaarheid en gebeurt steeds in overleg met de patiënt.
Elke therapeut heeft zijn/haar eigen specialisatie. Mocht u twijfelen bij wie u het best terecht kan met uw klacht, kunt u ons steeds contacteren om uw eerste afspraak vast te leggen.

Binnen onze praktijk bieden wij kinesitherapie voor iedereen: jong en oud, recreatief of professioneel sporter, man of vrouw.

Behandelmethodes

 • Kinesitherapie
 • Manuele therapie
 • Sportrevalidatie
 • Dry Needling
 • Taping
 • Orthopedische revalidatie
 • Cardiovasculaire revalidatie (KineCoach)
 • Pre- en postnatale begeleiding
 • Respiratoire kinesitherapie (ademhaling)

Indicaties

 • Algemene lichamelijke aandoeningen
 • Acute en chronische gewrichtsklachten en spierpijnen
 • Rug-, bekken-, nek- en kaakproblematieken (TMJ)
 • Post-traumatische en post-operatieve revalidatie
 • Hoofdpijn en duizeligheid (BPPV)
 • Bronchitis, vastzittende slijmen, hyperventilatie
 • Hart- en vaataandoeningen
 • Tinnitus en hyperacousis (via On-Gehoord)
 • Zwangerschapsgerelateerde klachten


Baele JeroenBaele Jeroen 

Jeroen werkt in de praktijk als sportkinesitherapeut. Zijn doel is om via een actieve aanpak de courante lichamelijke klachten van mensen te verhelpen. Hij heeft een specifieke interesse om sporters preventief te begeleiden en om hen te revalideren doorheen opgedane blessures. Hij probeert hen zo snel mogelijk speelklaar te krijgen via objectieve metingen en gerichte oefentherapie.

Als 5-jarige begon Jeroen te basketten om later in te stappen op de topsportschool basketbal. Toen hij daar zwaar geblesseerd raakte, kwam hij voor het eerst in contact met kinesitherapie. De jaarlijkse medische screenings die Jeroen aflegde, wekte zijn interesse op om zich specifiek binnen de sportkinesitherapie en inspanningsfysiologie te verdiepen.

Daarnaast is Jeroen actief in Cosmogroup te Lievegem, een innovatief bedrijf dat zich voornamelijk toespitst op topsporters. Via een Sportsomics analyse worden er adviezen gegeven om beter te presteren op sportief vlak, efficienter te trainen en het risico op blessures te verlagen. Daar neemt hij het sportmedisch luik op zich en staat hij in voor de high performance testen.

In zijn vrije tijd kan je Jeroen terugvinden op een basketbalveld, zowel als speler en als trainer. Daarnaast kan hij ook genieten van een partijtje padel en gaat hij graag gaan lopen in het tussenseizoen. Hij laadt zijn batterijen op onder vrienden of door eens lekker te gaan eten.

U kunt bij Jeroen terecht voor: sportkinesitherapie, manuele therapie, algemene revalidatie, cardiotraining, inspanningstesten & loopanalyses.

Volg mij gerust op Instagram, hier komen regelmatig leuke updates over o.a. oefentherapie op!


Lingier Seppe

Seppe is één van de sportkinesitherapeuten binnen de praktijk. Als patiënt kan je bij Seppe terecht voor verschillende klachten, van orthopedische revalidaties tot sportspecifieke letsels. De interesse voor ‘het lichaam in beweging’ is een drijfveer om iedereen zo snel mogelijk terug op de been te krijgen.

Seppe studeerde af aan de KU Leuven en volgde daarnaast een postgraduaatsopleiding ‘Manuele Therapie’ aan de Ugent. We kunnen hem best omschrijven als een goedlachse, enthousiaste, maar vooral gemotiveerde therapeut.

In zijn vrije tijd is Seppe vaak terug te vinden op het minivoetbalveld. Daarnaast staat er ook regelmatig een wedstrijdje padel op de planning en is hij in het algemeen graag in beweging. Naast het sporten kan hij er vooral van genieten om met vrienden en familie het weekend door te brengen.

U kunt bij Seppe terecht voor: sportkinesitherapie (bv. spier- en peesletsels), manuele therapie, orthopedische revalidatie en inspanningstesten.


Smis Lara

Lara behaalde aan de Ugent twee masterdiploma’s. Zij is enerzijds gespecialiseerd in de revalidatie van (sport)letstels bij volwassenen en heeft anderzijds ook een specialisatie als kinesitherapeut bij kinderen.
Lara is gekend als een zeer gedreven en enthousiast persoon die ernaar streeft om de hulpvraag goed te begrijpen en doorheen de revalidatie voor een actieve ondersteuning te zorgen.

Als recreatieve allround sporter is Lara bijzonder geboeid in de werking van ons lichaam. Haar wil om mensen te helpen en te motiveren in het bereiken van hun doelen, bracht haar naast deze wetenschappelijke interesse tot de opleiding kinesitherapie. Binnen onze praktijk is Lara er sterk van overtuigd dat de multi- en interdisciplinaire mindset tot een goede kwaliteit leidt.

Om de balans te houden, geniet Lara van een natuurwandeling met familie en vrienden of vindt ze voldoening in een sport waar ze de confrontatie kan aangaan met de tegenstander. Voornamelijk sporten gelinkt aan natuurkrachten zoals zeilen, golfsurfen en skiën geven haar bijzonder veel energie. Ook in de keuken kan Lara haar passie kwijt!

U kunt bij Lara terecht voor: (sport)letsels bij volwassenen en kinderen, schrijfmotoriek, psychomotoriek, voorkeurshouding, ontwikkelingsstimulatie, ademhalingstherapie voor baby’s en kinderen, pre- en postnatale begeleiding.


Declercq Joline

Joline is één van de (kinder)kinesitherapeuten in de praktijk. Ze is enorm geboeid door de ontwikkeling van het kind en haalt veel voldoening uit het begeleiden van kinderen op visueel-ruimtelijk en grof- & fijnmotorisch vlak. Daarnaast geeft zij ook ademhalingstherapie en ontwikkelingsstimulatie bij zowel de allerkleinsten als de oudere kinderen. Kersverse mama’s kunnen bij haar terecht voor het versterken van hun lichaam na de zwangerschap. Tot slot kunt u bij Joline terecht voor de behandeling van alledaagse lichamelijke klachten, zowel als kind als volwassene.

Joline studeerde af in 2022 als kinesitherapeute aan de KULeuven met afstudeerrichting pediatrie. Momenteel volgt ze nog een postgraduaat pyschomotorische therapie bij kinderen en jongeren aan de UGent.

Naast haar werk reist Joline heel graag. Ze houdt ervan om met de rugzak en de tent op avontuur te vertrekken. Daarnaast houdt ze graag haar conditie op peil door regelmatig recreatief te sporten.

U kunt bij Joline terecht voor: schrijfmotoriek, psychomotoriek, voorkeurshouding, ontwikkelingsstimulatie, ademhalingstherapie voor baby’s en kinderen, postnatale begeleiding en begeleiding van alledaagse lichamelijke klachten (zowel kinderen als volwassenen).


Misseeuw Louise

Louise is werkzaam in de praktijk als kinesitherapeut voor volwassenen. Het menselijk lichaam in al haar facetten heeft Louise altijd al geboeid. Dit in combinatie met het feit dat ze zelf graag beweegt, heeft haar doen kiezen voor de opleiding tot kinesitherapeut. Louise vindt het belangrijk dat jij als persoon centraal staat en dat jullie samen op zoek gaan naar de therapie die bij jou past.

Louise behaalde haar diploma kinesitherapie aan de KU Leuven in 2023. Hierbij koos ze voor de  afstudeerrichting manuele therapie. Komend academiejaar zal ze zich verder verdiepen in de hands-on technieken door het volgen van een postgraduaat manuele therapie aan de UGent.

In haar vrije tijd is Louise graag actief bezig. Ze kan genieten van een mooie wandeling in de natuur of aan zee, maar ook op het tennis- of padelveld kan je haar terugvinden. Ook voor een loopsessie of krachttraining deinst ze niet terug. We kunnen haar omschrijven als een enthousiast, behulpzaam en gedreven persoon.

U kunt bij Louise terecht voor: algemene en postoperatieve revalidatie, musculoskeletale letsels bij volwassenen.

Afspraak maken

Alle consultaties zijn op afspraak en dienen telefonisch of via online booking vastgelegd te worden.
Uit respect naar de patiënt toe, worden telefoons niet opgenomen tijdens de therapie. Indien we niet bereikbaar zijn, kunt u gerust een bericht achterlaten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook steeds contacteren via het contactformulier of per mail.

Huisbezoeken zijn mogelijk binnen een straal van 5km en worden steeds kort na de middag vastgelegd. Bij een vooruit geplande operatie kan het nuttig zijn om voordien al eens contact op te nemen. Zo kunnen we reeds afspraken inplannen aan nodige frequentie.

Wat breng je mee bij een eerste consultatie?

 • Identiteitskaart
 • Klevertje van de mutualiteit
 • Voorschrift van de arts
 • Eventueel verslagen, referenties van medische beeldvorming en de bijhorende resultaten van onderzoeken die u reeds heeft ondergaan.
 • Gemakkelijke, losse of sportieve kledij

Belangrijke opmerkingen

De voorziene tijd voor uw behandeling wordt gereserveerd en dient uiteraard gerespecteerd te worden. Gelieve ons telefonisch zo snel mogelijk te verwittigen indien u een afspraak niet kan nakomen. Zo kan uw gereserveerde tijd door iemand anders ingevuld worden. Afspraken die niet 24u op voorhand worden afgebeld, worden in rekening gebracht!

Indien u in het huidige kalenderjaar reeds kinesitherapeutische behandelingen gehad heeft bij een collega, dan is het belangrijk dit ons te melden (in het kader van de terugbetaling).

Honorarium

De terugbetaling vanuit het ziekenfonds is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Contacteer ons gerust indien u hieromtrent vragen hebt.

Honorarium 2023

Betalingsmogelijkheden

Overschrijving, bancontact & Payconiq.

FOD Economie & GDPR

                        

Baele Jeroen

Baele Jeroen

Kinesitherapie

Lingier Seppe

Kinesitherapie

Smis Lara

Kinesitherapie

Declercq Joline

Kinesitherapie

Misseeuw Louise

Kinesitherapie

© 2017 - Groepspraktijk Tille·Privacy·Cookie statement