Pilates

De ideale combinatietraining voor het ontwikkelen van lenigheid, kracht en stabiliteit

Maak een afspraak

Over pilates

Bij pilates worden spierversterkende oefeningen afgewisseld met oefeningen die de lenigheid en stabiliteit bevorderen, om zo de houding en algemene conditie van het lichaam te verbeteren. De focus ligt hierbij op de ‘core’ of ‘powerhouse’ van het lichaam, namelijk de buik-, bekken-, dij-, onderrug- en schouderbladspieren, omdat deze erg belangrijk zijn voor een goed houdings- en bewegingspatroon. Door pilates training krijg je bovendien meer controle over je lichaam en kunnen allerlei lichamelijke klachten tegengegaan worden.

Deze groepsles situeert zich tussen BBB en Yoga, doordat er niet enkel op kracht en conditie gewerkt wordt maar ook op lenigheid, evenwicht en ademhaling. Een ideale combinatie die voor iedereen toegankelijk is en steeds op eigen niveau kan worden uitgevoerd. Hier wordt er ook in kleine groepen gewerkt zodat er steeds voldoende begeleiding is.

Nieuw lessenrooster Pilates (vanaf september 2021):

Dinsdag

Donderdag

Zaterdag

19u30-20u30

Pilates (Alle niveau’s)

19u15-20u15

Pilates (Alle niveau’s)

10u-11u

Pilates (Alle niveau’s)

20u30-21u30

Pop Pilates*

11u-12u

Extra les indien volzet

*Pop Pilates = zelfde les maar dan op pop muziek


Inschrijven is verplicht en kan online via deze link of per telefoon op +32 494 81 02 36. Je kan steeds inschrijven voor een hele maand. Indien het uur niet meer vermeld staat, betekent dit dat die les reeds volzet is. Neem dan best contact op per mail om op de wachtlijst te komen.

Als je 5 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent, is dat ruim voldoende. Indien mogelijk, breng dan bij voorkeur zelf een matje mee. Draag makkelijke kledij waarin je vrij kunt bewegen. Sportschoenen zijn niet nodig, pilates beoefen je best zonder schoenen.

Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar lisedesauter@groepspraktijktille.be.

 

De lessen worden gegeven door een van de kinesitherapeuten van de praktijk. Ze heeft reeds ervaring met het geven van verschillende groepslessen en volgde een extra opleiding over de klassieke pilates methode zoals ontwikkeld door Joseph Pilates.


Desauter Lise

Al lang ben ik geboeid door sport en gezondheid en door mijn opleiding tot kinesitherapeut kon ik hier ook mijn beroep van maken. Mijn doel is mensen zo goed en compleet mogelijk begeleiden en motiveren binnen hun revalidatie en streven naar het bereiken van hun doelen. Dit via manuele technieken maar zeker ook via actieve oefentherapie en het meegeven van adviezen om in het dagelijks leven toe te passen.

Zelf probeer ik ook actief te blijven (volleybal, lopen, bootcamp) en geef ik soms lessenreeksen zoals BBB, aquagym, Pilates etc. Hiernaast blijf ik mijn kennen en kunnen uitbreiden door regelmatig bijscholingen te volgen.

Stages en werkervaring

 • (2018-heden) Kinepraktijk Movimento (Oedelem)
 • (2018-2019) Kinepraktijk Korpus (Brugge)
 • (2018-2019) Sportlesgever via Sportwerk Vlaanderen
 • (2014-2018) Verschillende stageplaatsen in Gent, Brugge en Malta (Erasmus)
 • (2011-2013) Jeugdtrainster volleybal bij Slovo volley Brugge

Diploma’s en bijscholingen

 • (2019) Tinnitus: de kinesitherapeut binnen een multidisciplinaire aanpak (IPVK Gent)
 • (2019) Pilates instructor mat basic (Body Boutique, Genk)
 • (2019) Dry Needling basis module (Trigger, Oostkamp)
 • (2018 – heden) Manuele therapie (IMFT, Nazareth)
 • (2017) Lecture: State of the art and science for shoulder pain (Schoudernetwerk Vlaanderen, Gent)
 • (2018) Master of science in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Gent
Losse les € 12,-
10-beurtenkaart € 100,-

Alle prijzen zijn inclusief BTW en lessen kunnen worden betaald cash, via payconiq of  bancontact.

Desauter Lise

Pilates