Pilates

De ideale combinatietraining voor het ontwikkelen van lenigheid, kracht en stabiliteit

Maak een afspraak

Over pilates

Bij pilates worden spierversterkende oefeningen afgewisseld met oefeningen die de lenigheid en stabiliteit bevorderen, om zo de houding en algemene conditie van het lichaam te verbeteren. De focus ligt hierbij op de ‘core’ of ‘powerhouse’ van het lichaam, namelijk de buik-, bekken-, dij-, onderrug- en schouderbladspieren, omdat deze erg belangrijk zijn voor een goed houdings- en bewegingspatroon. Door pilates training krijg je bovendien meer controle over je lichaam en kunnen allerlei lichamelijke klachten tegengegaan worden.

Deze groepsles situeert zich tussen BBB en Yoga, doordat er niet enkel op kracht en conditie gewerkt wordt maar ook op lenigheid, evenwicht en ademhaling. Een ideale combinatie die voor iedereen toegankelijk is en steeds op eigen niveau kan worden uitgevoerd. Hier wordt er ook in kleine groepen gewerkt zodat er steeds voldoende begeleiding is.

SUMMER PILATES 2020: Momenteel gaan de lessen door op woensdagavond in openlucht (bij regen binnen) en dit in twee groepen: om 19u Pilates Basis en om 20u10 Pilates Extra*’

 *Extra: bij voorkeur voor wie reeds enige ervaring heeft met Pilates en/of wat extra uitdaging wenst  


De lessen pilates gaan door elke donderdagavond (19u15 – 20u15) en zaterdagochtend  (10u – 11u) in Groepspraktijk Tille (Gistelsteenweg 101, 8490 Varsenare).

Inschrijven is verplicht en kan online via deze link of per telefoon op +32 494 81 02 36.
Als je 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent, is dat ruim voldoende. Alle materiaal (inclusief matjes) is aanwezig in de praktijk. Draag makkelijke kledij waarin je vrij kunt bewegen. Sportschoenen zijn niet nodig, pilates beoefen je best zonder schoenen.

Voor vragen of meer informatie kun je mailen naar kinesitherapie@groepspraktijktille.be.

De lessen worden gegeven door een van de kinesitherapeuten van de praktijk. Ze heeft reeds ervaring met het geven van verschillende groepslessen en volgde een extra opleiding over de klassieke pilates methode zoals ontwikkeld door Joseph Pilates.


Desauter Lise

Al lang ben ik geboeid door sport en gezondheid en door mijn opleiding tot kinesitherapeut kon ik hier ook mijn beroep van maken. Mijn doel is mensen zo goed en compleet mogelijk begeleiden en motiveren binnen hun revalidatie en streven naar het bereiken van hun doelen. Dit via manuele technieken maar zeker ook via actieve oefentherapie en het meegeven van adviezen om in het dagelijks leven toe te passen.

Zelf probeer ik ook actief te blijven (volleybal, lopen, bootcamp) en geef ik soms lessenreeksen zoals BBB, aquagym, Pilates etc. Hiernaast blijf ik mijn kennen en kunnen uitbreiden door regelmatig bijscholingen te volgen.

Stages en werkervaring

 • (2018-heden) Kinepraktijk Movimento (Oedelem)
 • (2018-2019) Kinepraktijk Korpus (Brugge)
 • (2018-2019) Sportlesgever via Sportwerk Vlaanderen
 • (2014-2018) Verschillende stageplaatsen in Gent, Brugge en Malta (Erasmus)
 • (2011-2013) Jeugdtrainster volleybal bij Slovo volley Brugge

Diploma’s en bijscholingen

 • (2019) Tinnitus: de kinesitherapeut binnen een multidisciplinaire aanpak (IPVK Gent)
 • (2019) Pilates instructor mat basic (Body Boutique, Genk)
 • (2019) Dry Needling basis module (Trigger, Oostkamp)
 • (2018 – heden) Manuele therapie (IMFT, Nazareth)
 • (2017) Lecture: State of the art and science for shoulder pain (Schoudernetwerk Vlaanderen, Gent)
 • (2018) Master of science in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Gent

 

Losse les € 12,-
10-beurtenkaart € 100,-

Alle prijzen zijn inclusief BTW en lessen kunnen worden betaald cash of via overschrijving.

Desauter Lise

Pilates